Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Jaume Ciurana inaugura la placa commemorativa que l’Ajuntament de Barcelona dedica a la memòria del poeta Joan Maragall

Dimarts, 10 de març, a les 12.30h al carrer de Jaume Giralt, 4 tindrà lloc l’acte d’inauguració de la placa commemorativa que l’Ajuntament de Barcelona dedica a la memòria del poeta Joan Maragall i Gorina a l’indret on hi va haver la seva casa natal, al districte de Ciutat Vella.

La col·locació de la placa va ser aprovada per la Comissió el dia 12 de gener del 2012, a proposta del periodista Miquel Villagrasa. En aquest cas, i donat que la casa ja no existeix, no es col·loca una placa de bronze sinó una senyalització al paviment de 3’20 metres, obra d’ Andrea Manenti, amb la inscripció dels versos de la primera estrofa del poema del mateix Joan Maragall, Sol, solet: “Quan jo era petit vivia arraulit en un carrer negre. El mur hi era humit, pro el sol hi era alegre”.

A l’acte hi assistiran, entre d’altres, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, i el nét del poeta, Pere Maragall i Mira, que en farà una glossa.

Durant l’acte l’actriu Gemma Reguant recitarà poemes de Joan Maragall.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.