Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Dossier de premsa MUHBA Vil·la Joana. La Casa Verdaguer de la Literatura

El projecte Vil·la Joana. Casa Verdaguer de la literatura es proposa de mostrar la intensa relació de la ciutat de Barcelona amb la imaginació literària i amb tot allò que se’n deriva: les projeccions acadèmiques, les socials, les ideològiques o les industrials tant com la creació d’un imaginari sòlid i característic, de singular eficàcia en la construcció de la ciutat contemporània.

Es proposa de mostrar-ho a través de la figura del poeta que va passar a la Vil·la Joana, el 1902, els seus darrers dies. Així, és la mateixa naturalesa de la casa, el seu dens pòsit com a espai patrimonial, la seva condició de significativa síntesi del món rural i el món urbà en els confins de la capital, Barcelona, que la fa un emplaçament idoni per a aquesta funció, tot vinculant l’especial qualitat de lloc de memòria verdaguerià amb el recordatori del valor col·lectiu de la paraula literària en el món contemporani —de què la literatura de Verdaguer mateix fa de testimoni.

Imatges per a premsa

Descarrega el fitxer
Dossier de premsa Vil·la Joana - març 2015

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.