Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació de ‘Sophie Calle. Modus vivendi’ a la Virreina Centre de la Imatge

Dilluns, 2 de març, a les 11.00h, tindrà lloc a la Virreina Lab de la Virreina Centre de la Imatge (La Rambla, 99) la presentació de l’exposició Sophie Calle. Modus vivendi. A l’acte hi assistiran l’artista, Sophie Calle; el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; el director de la Virreina Centre de la Imatge, Llucià Homs; i el comissari de la mostra, Agustín Pérez Rubio.

Sophie Calle. Modus vivendi és una àmplia retrospectiva de l’artista francesa que repassa la seva obra des de mitjans dels anys vuitanta fins a l’actualitat. L’exposició obre amb la sèrie Les Aveugles (Els Cecs) (1986), un treball que fixa una línia d’indagació sobre els altres que serà una constant en el seu treball. La mostra recull també els projectes que l’artista desenvolupa al voltant d’un altre dels nuclis centrals de la seva investigació: la relació entre la veracitat del relat personal i la ficció. Aquí hi ha la sèrie Autobiographies, amb diferents episodis narrats per la mateixa artista, o la instal·lació més important de la seva carrera, Prenez Soin de Vous (Cuida’t molt)(2007). El recorregut expositiu finalitza a l’antic menjador del Palau de la Virreina, convertit en una habitació ocupada per Sophie Calle, amb els objectes que són part de la construcció de l’artista, amb la seva manera de viure l’amor, els anhels i de relacionar-se amb els altres, així com amb l’art.

Modus Vivendi s’inaugurarà el mateix dilluns 2 de març a les 19.30h i estarà oberta al públic del 3 de març al 7 de juny a La Virreina Centre de la Imatge.


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.