Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Programa d’activitats de dijous 12 de febrer, festivitat de Santa Eulàlia

• Amb aquests actes es clouen les Festes de Santa Eulàlia, que van començar el dia 6

Dijous 12 de febrer, festivitat de Santa Eulàlia, copatrona de Barcelona, tindrà lloc a les 9.15h la tradicional col·locació del Penó de Santa Eulàlia al balcó de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte estarà presidit per l’alcalde, Xavier Trias, i hi assistiran entre altres, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana. També comptarà amb la presència a la plaça de Sant Jaume de la secció muntada de la Guàrdia Urbana i de la gegantona Laia. Amb motiu de la festivitat, durant tot el dia (de 10 a 20h) hi haurà jornada de portes obertes a l’Ajuntament.

A les 19.30 h començarà la passejada i el ball de les Laies. Cada any, el 12 de febrer totes les gegantes de Barcelona canvien de nom i passen a dir-se Laia per celebrar un dels actes més antics i significats de laFesta Major d’hivern. Després de trobar-se a la plaça de Sant Josep Oriol, les gegantes inicien una cercavila que les durà fins a la plaça de Sant Jaume (arribada 20.25h); un cop a la plaça, les gegantes ballaran el Ball de Santa Eulàlia acompanyades per la Cobla Ciutat de Barcelona.

Més actes de la festa a www.bcn.cat/santaeulalia

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.