Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Museu d’Història de Barcelona exposa la carta portolana de Guillem Soler
  • El Museu planteja exposicions de petit format per mostrar les adquisicions patrimonials recents de l’Ajuntament de Barcelona

 

El dimecres, 11 de febrer, a les 18.30h, a la capella de Santa Àgata del Museu d’Història de Barcelona (pl. del Rei, s/n),  tindrà lloc l’acte d’obertura del cicle d’exposicions de petit format amb les noves adquisicions patrimonials a la ciutat, que s’inicia amb el fragment de la carta portolana de Guillem Soler (c. 1375), adquirida durant el 2014 per l’Ajuntament de Barcelona.

A l’acte hi assistiran el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; el director de Patrimoni, Museus i Arxius de l’Ajuntament, Josep Lluís Alay, i el director del Museu d’Història de Barcelona, Joan Roca.

A continuació, a la sala de Martí l’Humà, tindrà lloc la conferència La cartografia medieval i Barcelona, a càrrec de Ramon J. Pujades, del Museu d’Història de Barcelona.

El fragment de la carta portolana de Guillem Soler es podrà veure a la capella de Santa Àgata fins al 22 de març. La següent peça –que s’exposarà a principis d’abril- serà una moneda carolíngia emesa a Barcelona durant el segle IX, que també ha adquirit recentment l’Ajuntament de Barcelona.

Descarrega el fitxer
Dossier de premsa carta portolana

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.