Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Lliurament del Premi Pepe Carvalho 2015 a Alicia Giménez Bartlett

Dijous, 5 de febrer, a les 19 h (Saló de Cent de l’Ajuntament), l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, lliurarà el X Premi Pepe Carvalho a l’escriptora Alicia Giménez Bartlett. A l’acte també hi assistiran, entre altres, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; el comissari de BCNegra, Paco Camarasa, i Daniel Vázquez Sallés, secretari del jurat del premi.

El Premi Pepe Carvalho vol ser un reconeixement especial a autors nacionals i internacionals de prestigi i de trajectòria reconeguda en l’àmbit de la novel·la negra. Aquest guardó constitueix un homenatge a la memòria de l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán i al seu cèlebre detectiu Pepe Carvalho.

En les nou edicions anteriors del Premi Pepe Carvalho han estat premiats Francisco González Ledesma, Henning Mankell, P. D. James, Michael Connelly, Ian Rankin, Andreu Martín, Petros Màrkaris, Maj Sjöwall i Andrea Camilleri.

El jurat, format per Jordi Canal, Andreu Martín, Rosa Mora, Daniel Vázquez Sallés, Sergio Vila-Sanjuán i Paco Camarasa, va decidir per unanimitat concedir el premi a Alicia Giménez Bartlett “per haver renovat la novel·la policíaca espanyola, aportant-hi una perspectiva femenina i feminista que ha estat pionera en aquest àmbit. I per haver creat dos personatges de ficció —la inspectora Petra Delicado i el seu inseparable Fermín Garzón— que en successives novel·les s’han anat consolidant fins a obtenir el reconeixement propi de les figures clàssiques del gènere, així com la difusió internacional. Aquest premi s’atorga en el marc de BCNegra, la trobada de novel·la negra de Barcelona.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.