Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Comença el cicle de concerts Música BCN. Viatge Sonor per la Història de la Música amb intèrprets de l’ESMUC a Centres Cívics
  • Música BCN s’estructura com un cicle de 9 concerts d’accés gratuït que es duran a terme a quatre Centres Cívics (Albareda, Sagrada Família, Sant Martí i Navàs) entre els mesos de febrer i juny

La Xarxa de Centres Cívics i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) organitzen Música-BCN. Es tracta d’un cicle de concerts que comencen avui, 4 de febrer i fins el 19 de juny proposen un recorregut pels estils més representatius de la història de la música, del barroc a la música contemporània, del swing al pop, de la música antiga al flamenc, a través de les noves promeses de la nostra escena musical.

Música BCN s’estructura com un cicle de 9 concerts que es duran a terme a quatre Centres Cívics (Albareda, Sagrada Família, Sant Martí i Navàs) entre els mesos de febrer i juny. Tots els concerts són gratuïts i cadascuna de les sessions estarà precedida per una presentació que acostarà al públic al context en què van ser compostes les peces. En total, 36 oportunitats per acostar-se a la música des de dins i desgranar-ne els secrets.

El cicle comença avui amb a les 20.30h al Centre Cultural Albareda amb el recital D’on ve el Flamenco.

Els concerts de Música BCN:

Els secrets del flamenco

D’on ve el flamenco farà un recorregut pels pals del flamenc més populars avui dia, tot fent una mirada a la seva història i les seves peculiaritats. Així, de les alegrías als martinetes, dels tangos a les guajiras, de la soleá als fandangos, el que es proposa és un concert viu i ple de duende.

4/02 Centre Cultural Albareda, 26/02 CC Navàs, 6/03 CC Sant Martí, 8/04 al Centre Cívic Sagrada Família.

L’art d’acompanyar-se a un mateix

El recital El camí del vent estarà dedicat a la confluència entre música tradicional i música culta. De les cançons dels trouvères (els trobadores del nord de França) fins a composicions contemporànies, farem un viatge per l’art de cantar acompanyant-se a un mateix, donant força a la paraula, al contingut expressiu i a la reflexió que hi ha darrere la música i la poesia.

CC Sant Martí 20/03, CC Navàs 26/03, Centre Cultural Albareda 22/04, CC Sagrada Família 13/05.

Música al teatre anglès del segle XVII

A principis del segle XVII, a Anglaterra, va prosperar un mercat per a la música a través del teatre privat, creant un espai d’intercanvi entre compositors i intèrprets. Aquest fet va ser essencial per al desenvolupament de la masque, un gènere dramàtic en el qual el diàleg era interromput per balls i cançons sobre figures al·legòriques. El sextet Ensemble Ferlandina oferirà un repertori basat en els diferents estils de música del teatre anglès del segle XVII, des de Dowland fins a les masques de Purcell.

30/04 Centre Cívic Navàs, 6/05 Centre Cultural Albareda, 8/05 Centre Cívic Sant Martí, 3/06 Centre Cívic Sagrada Família.

Els clàssics, a través d’un quintet de metalls

El repertori de Cinc Dones de Metall està format per algunes de les obres més populars creades i interpretades des del barroc fins avui dia. El Clar de Lluna de Beethoven, el Canon de Pachelbel, el Concert número 3 per trompa de Mozart o Carmen de Bizet són algunes de les peces que seran interpretades per un quintet de metall.

14/05 Centre Cívic Navàs, 22/05 Centre Cívic Sant Martí, 3/06 Centre Cultural Albareda, 10/06 Centre Cívic Sagrada Família.

La capacitat descriptiva de la música

El Quartet Aloma ens farà conèixer la capacitat descriptiva de la música, a través de la interpretació de Les quatre estacions de Vivaldi i un quartet de Beethoven.

6/02 CC Sant Martí, 18/02 Centre Cultural Albareda, 12/03 CC Navàs ; 25/03 CC Sagrada Família.

Un viatge a través del jazz manouche

Swingcaló posarà en escena les sonoritats jazz manouche: un viatge musical des de les velles melodies klezmer fins a la milonga argentina, tot passant per ritmes flamencs i cubans en un espectacle dinàmic i viu que ret homenatge a la figura de Django Reinhardt.

12/02 CC Navàs, 10/04 CC Sant Martí, 6/05 Centre Cívic Sagrada Família, 20/05Centre Cultural Albareda.

La música afroamericana

El quintet ESMUC DAB, per la seva banda, ens portarà del jazz més tradicional de Nova Orleans fins al bebop de Charlie Parker, dels sons del hardbop de Jazz Messengers, John Coltrane o Miles Davis fins a les composicions que han inspirat aquests músics.

4/03 Centre Cultural Albareda, 16/04 CC Navàs, 24/04 al CC Sant Martí , 27/05 al CC Sagrada Família.

La nostra música tradicional

El Grup d’Improvisació de Música Tradicional de l’ESMUC ens convida a endinsar-nos en el nostre patrimoni musical a través de la música i el ball que ha omplert les nostres places durant les festes majors: danses vuitcentistes i sardanes, músiques populars i d’ofici, rumba i havaneres.

5/06 Centre Cívic Sant Martí, 11/06 Centre Cívic Navàs, 17/06 Centre Cultural Albareda ,19/06 Centre Cívic Sagrada Família.

El músic-orquestra tecnològic

La Cris, una única intèrpret, omplirà l’escenari amb música en viu i l’acompanyament de la Guadaloope, un artefacte que combina teclats i altres objectes sonors. A través de la reinvenció de músiques populars de tots els temps (de Queen a Stevie Wonder, de Jorge Drexler a Carmen París, de Marifé de Triana al folklore sud-americà), el concert convida a descobrir com les noves possibilitats tecnològiques reelaboren la figura del músic-orquestra de tota la vida.

20/02 Centre Cívic Sant Martí, 18/03 Centre Cultural Albareda, 29/04 Centre Cívic Sagrada Família ,28/05 Centre Cívic Navàs.

Més informació del cicle

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.