Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Roda de premsa d’Alicia Giménez Bartlett guanyadora del Premi Pepe Carvalho 2015
  • Es presentarà també el nou títol de l’autora Crímenes que no olvidaré

El dimarts, 27 de gener, a les 12 h, a l’Espai 4 del Palau de la Virreina (La Rambla, 99) l’escriptora Alicia Giménez Bartlett, guanyadora del X Premi Pepe Carvalho oferirà una roda de premsa on presentarà també el nou títol de la sèrie protagonitzada pel seu alter ego literari, la inspectora Petra Delicado, Crímenes que no olvidaré editada per Destino. L’acompanyarà el comissari de BCNegra, Paco Camarasa.

Giménez Bartlett rebrà el Premi Pepe Carvalho el dia 5 de febrer a les 19.00 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona en el marc de BCNegra, que tindrà lloc entre el 29 de gener i el 7 de febrer de 2015.

El jurat del premi ha destacat que l’autora “ha renovat la novel·la policíaca espanyola, aportant una perspectiva femenina i feminista que ha resultat pionera en aquest àmbit. Per haver creat dos personatges de ficció –la inspectora Petra Delicado i el seu inseparable Fermín Garzón- que al llarg de successives novel·les s’han anat consolidant fins a aconseguir un reconeixement propi de les figures clàssiques del gènere, així com una difusió internacional.”

Dins les activitats programades per BCNegra l’autora participarà el divendres, 6 de febrer, a les 18.15 h, a la Sala Barts (Av. del Paral•lel, 62) a la taula rodona ‘La primera policia es diu Petra, Petra Delicado’, una conversa amb alguns dels seus editors internacionals, com Outti Makinnen, editora finlandesa, Anja Ruediger, editora alemanya, Antonio Selleiro editor italià, i l’editor castellà, Emili Rosales.

Crímenes que no olvidaré

La nova entrega de la sèrie presenta 9 casos inèdits en la carrera policial de Delicado on el ventall de possibles delictes es tornarà a ampliar fins a punts realment insospitats: Des de la mort a la sauna del gimnàs d’un pinxo de discoteca fins a l’assassinat d’una noia adolescent, la recurrent presència de la criminalitat acaba per deixar petjada en l’esdevenir de la vida familiar i dels ritus anuals dels protagonistes. El Nadal, els carnestoltes, les vacances estivals constitueixen el marc de nou casos extraordinaris, fins ara secrets, del currículum d’una de les policies més suggestives de la narrativa negrocriminal.

Descarrega el fitxer
alicia gimenez barlett2 (c) dani mandrágora

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.