Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Els jardins de la finca Julio Muñoz Ramonet obriran durant els caps de setmana del primer trimestre de 2015
  • A partir del 17 de gener i fins a final de març, es podran visitar com a parc per a ús públic entre les 10 i les 17 hores

 

L’Ajuntament de Barcelona obrirà al públic tots els dissabtes i diumenges, a partir del 17 de gener, i fins a finals de març els Jardins de Muñoz Ramonet (carrer Muntaner, 282), al districte de Sarrià-Sant Gervasi, a l’espera que comencin les obres de rehabilitació i accessibilitat previstes i atesa la gran demanda per part dels ciutadans que no van poder assistir a la jornada de portes obertes.

Posteriorment, els jardins es tancaran temporalment per iniciar les obres de reparació i d’accessibilitat al recinte: substitució dels paviments malmesos, l’arranjament de l’estany, la millora de l’enllumenat, la recuperació de l’arbrat i nova plantació i enjardinament a partir dels criteris del jardí original. Els jardins romandran oberts des de les 10 fins les 17 hores.

Els jardins, de gran valor patrimonial, van ser projectats l’any 1916 per Jean Claude Nicolàs Forestier per encàrrec del Marquès d’Alella. Al 1933 es van vendre part de la propietat per fer construir habitatges, eliminant una part important dels jardins. Després que Julio Muñoz Ramonet es convertís en propietari de la finca, es va produir la darrera remodelació, entre el 1956 i 1957, a càrrec de Joan Mirambell, que és com els trobem en l’actualitat. Els jardins de la finca Muñoz Ramonet signifiquen una important incorporació als jardins històrics de la ciutat, com a exemple ben conservat dels jardins de burgesia barcelonina del segle XX.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.