Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Darrers dies per veure ‘On the table. Ai Weiwei’ a la Virreina Centre de la Imatge

 

  • La propera exposició serà Modus Vivendi una retrospectiva de l’artista Sophie Calle que s’inaugurarà el 2 de març

 

Fins l’1 de febrer es pot visitar l’exposició On the Table. Ai Weiwei i assistir a les diferents activitats paral·leles: projeccions de peces documentals de l’artista, visites comentades, trobades i conferencies que permeten aprofundir en el treball d’Ai Weiwei.

L’exposició que es va inaugurar el 5 de novembre passat permet conèixer la trajectòria artística d’Ai Weiwei, des dels seus inicis al Nova York dels vuitanta fins avui, convertit en l’artista xinès dissident més conegut i influent del món. Activista i mediàtic, la seva obra es fon amb la seva militància en la denúncia de la manca de llibertats a la Xina.

 

PROGRAMA D’ACTIVITATS FINS L’1 DE FEBRER 2015

Dimarts 2 de gener de.2015 19 h

La llibertat captiva. Visita comentada per Fèlix Riera

Director de Catalunya Ràdio. Productor cinematogràfic i televisiu i director editorial de L’Esfera dels Llibres i el Grup 62.

 

Divendres 16 de gener, 19 h

AI WEIWEI. UNA PROPOSTA DE NOVEL·LA

A càrrec d’Albert Forns periodista i escriptor. Darrerament ha publicat Albert Serra (la novel·la, no el cineasta), premi Documenta 2012, i el poemari Ultracolors.

A TASTS On theTable es planteja a cada convidat fer una ponència a partir d’una selecció d’obres de l’exposició, posteriorment convidat i participants ho analitzaran al voltant de la taula a l’antic menjador del Palau de la Virreina, la instal.lació d’Ai Weiwei Sense títol (taula de l’estudi d’Ai Weiwei), 2000 i Sense títol (cadires de l’estudi d’Ai Weiwei,dinastia Qing, Qianlong), 2000, que dóna nom a l’exposició.

 

Dijous 22 de gener, 19 h

REALITAT, ENTRE EL DOCUMENT I LA FICCIÓ

Amb Neus Ballús, directora de cinema i guionista. Els seus treballs, entre els quals s’inclou el llargmetratge La plaga, exploren la hibridació del documental amb la ficció cinematogràfica.

 

Dijous 29 de gener, 19 h

DE LA CREACIÓ COL·LECTIVA A LA INDIVIDUALITAT EN LA XINA CONTEMPORÀNIA

Amb Esteban Andueza. Llicenciat en Estudis Asiàtics i màster en Art Contemporani. Des del 2007 treballa a Pequín en gestió cultural, comissariat d’exposicions i producció de projectes artístics.

 

Dimecres 21 de gener,19 h. Virreina LAB

CONFERÈNCIA: PODER, LLIBERTAT I DEMOCRÀCIA. EXERCICI I REGENERACIÓ

A càrrec de Josep Ramoneda, filòsof i periodista.

En recórrer l’exposició On the Table. Ai Weiwei hi ha conceptes que entren i surten del discurs i que l’artista va teixint amb les seves imatges mentre se solapen pràctica artística, activisme i acció mediàtica. De la mà d’Ai Weiwei, poder, llibertat i democràcia són conceptes clau a l’hora d’apropar-se a la realitat política i social xinesa, en tensió entre la preeminència econòmica i el control polític d’un sistema autoritari.

En un moment en el qual es reclama la regeneració democràtica i l’acció social transformadora de models, també en el nostre entorn més immediat, pot ser pertinent plantejar una anàlisi crítica del poder, la llibertat i la democràcia en el context europeu.

Quines són les tensions que cal calibrar en relació amb aquests tres conceptes en el nostre entorn? Fins a quin punt és possible articular una “nova democràcia” que garanteixi l’exercici del poder i l’exercici de la llibertat “de manera democràtica”?

 

PROJECCIONS

 

Diumenge 18 de gener, 18 h Virreina LAB

PING’AN YUEQING 2011, Ai Weiwei 142 min VOSA

Investigació sobre la sospitosa mort d’un activista desaparegut sota les gegantines rodes d’un camió miner. L’artista i agitador social Ai Weiwei crea un equip per aclarir els fets i ens mostra una gran quantitat de material sensible que el Govern xinès havia provat de mantenir en secret.

 

Diumenge 25 de gener, 18 h Virreina LAB

FAIRYTALE 2007, Ai Weiwei. 152 min VOSA

La pel·lícula documenta tots els preparatius del projecte Fairytale, que Ai Weiwei va presentar a la documenta 12 de Kassel, el 2007. L’artista va organitzar el viatge i l’estada durant 28 dies de 1.001 xinesos a Alemanya mentre va durar la documenta, amb tots els desafiaments que això va comportar.

 

Diumenge 1 de febrer, 18 h Virreina LAB

STAY HOME 2013, Ai Weiwei 77 min VOSA

Liu Ximei va néixer el 1985 a la província de Henan. Com que el seu naixement infringia la política del fill únic, va ser entregada en adopció a uns parents. El 1995 va resultar greument ferida i després de perdre una gran quantitat de sang, va rebre una transfusió de sang, que va resultar estar contaminada amb el VIH. La pel·lícula descriu la vida de Liu Ximei el 2013.

 

Totes les activitats són d’entrada gratuïta. Places limitades

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.