Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Fundació Arqueològica Jordi Clos cedeix en comodat 37 obres al Museu de Cultures del Món

La Fundació Arqueològica Jordi Clos, dipositària de la col·lecció d’Art Precolombí propietat de l’Hotel Claris, ha cedit en comodat a l’Institut de Cultura de Barcelona, amb destí al Museu de les Cultures del Món, una selecció de 37 obres d’aquesta col·lecció. Aquesta cessió es fa de forma gratuïta i per un període de 5 anys que podrà ser prorrogat per acord de les parts.

Totes les peces cedides es troben integrades a l’exposició permanent del Museu de Cultures del Món, que s’inaugura el dissabte 7 de febrer. La major part de les peces s’ubiquen a l’àmbit dedicat a les cultures de l’Amèrica Precolombina.  Destaquen les ceràmiques procedents de les cambres sepulcrals de les tombes de tir, en forma de xemeneia, del Mèxic occidental, dels estats de Colima, Jalisco i Nayarit, així com els aixovars funeraris procedents de Veracruz, Teotihuacán i Mezcala. La cessió inclou també peces ceràmiques de la Mesoamèrica maia i dues escultures d’art jaina de la Índia   formen part  del recorregut per les tradicions artístiques d’Àsia.

En el marc del conveni de col·laboració entre ambdues entitats, el Museu de Cultures del Món i la Fundació Arqueològica Jordi Clos treballaran conjuntament en projectes i activitats de difusió en l’art i la cultura a través de convenis específics per a l’organització d’activitats d’interès del museu. En aquest sentit, la Fundació Arqueològica Jordi Clos serà l’organitzadora de cursos, conferències i tallers que es faran en el museu dins del marc d’aquesta col·laboració.

D’altra banda, i amb la finalitat de potenciar la imatge del Museu de Cultures del Món i del Museu Egipci / Fundació Jordi Clos, entre altres iniciatives s’oferirà una entrada combinada que, per 12 euros, permeti l’accés al Museu de Cultures del Món i al Museu Egipci.

El Museu de Cultures del Món que obrirà al públic el  7 de febrer, té com a missió principal la preservació, presentació i difusió del patrimoni artístic i cultural de diverses cultures d’Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania.

Mostra la diversitat cultural mitjançant l’experiència artística dels pobles des d’una perspectiva pluridisciplinària i vol esdevenir una plataforma de difusió i projecció social del patrimoni i el coneixement d’altres cultures del món.

Colima_01_baixa

Imatges en alta de les peces donades per la Fundació Clos

Descarrega el fitxer
Nota Cessió Comodat Museu Cultures del Món DEF

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.