Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Jaume Ciurana assisteix a la presentació de la programació de l’any 2015 i balanç de l’any 2014 del Museu Picasso

Dimarts 13 de gener, a les 11.00 hores, a la sala d’actes del Museu Picasso (planta baixa, accés per pl. Sabartés,1), es presentaran, en roda de premsa als mitjans de comunicació, les línies d’actuació i la programació per al 2015 del Museu. A l’acte hi assistiran Jaume Ciurana, tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona i Bernardo Laniado-Romero, director del Museu Picasso.

Enguany, el Museu Picasso celebra el seu primer aniversari com a Fundació, amb un balanç molt positiu i amb nous reptes per aquest 2015.

La temporada expositiva del 2015 al Museu Picasso arranca amb l’exposició Picasso/Dalí. Dalí/Picasso, que estudia la relació poc coneguda entre Pablo Picasso i Salvador Dalí. Aquesta és la primera mostra dedicada a la relació entre dues de les figures fonamentals de l’art del segle XX, totes dues relacionades amb Barcelona i amb Catalunya, lloc on va començar aquesta història d’admiració d’un jove Dalí, per a un ja mestre Picasso.

En les funcions del Museu com a motor generador i transmissor de coneixement, el proper 30 de gener, tindrà lloc un seminari sobre el període blau de Picasso. Les ponències que s’hi presentaran tracten sobre l’estudi d’obres específiques d’aquest període, que han passat per un procés creatiu complex. Les ponents són conservadores-restauradores especialitzades en l’obra de Picasso de renom internacional.

El 12 de març el Museu tornarà a reunir experts picassians d’arreu en la segona edició de la Conferència magistral Jaume Sabartés.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.