Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Jaume Ciurana presenta el llibre ‘Barcelona Porta Coeli. El front marítim en imatges (1970-1980)’

Demà dimecres, 17 de desembre, a les 19.30 hores, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, presentarà el llibre de David Castillo i Xavier Martí Alavedra Barcelona Porta Coeli. El front marítim en imatges (1970-1980), editat per Montaber i l’Ajuntament de Barcelona, amb la col•laboració del Museu Marítim de Barcelona i de la UPC – Facultat de Nàutica de Barcelona. A l’acte, que tindrà lloc a la sala d’actes de la Facultat de Nàutica (Pla de Palau, 18), hi intervindran també els dos autors del llibre, i Roger Marcet, director del Museu Marítim de Barcelona, i Santiago Ordàs, degà de la Facultat de Nàutica.

Barcelona Porta Coeli és una recreació de la ciutat dels anys setanta i de començament dels vuitanta a través de les fotografies de Xavier Martí i dels incisius poemes de David Castillo. La transformació dels barris portuaris i mariners evoca la ciutat perduda, amb els seus habitants, els oficis, un paisatge irrecuperable i alhora fugaç, com les mateixes fotografies que els han fixat a la història. Des del far del Llobregat fins a l’antiga estació de tren del Poblenou, versos i fotografies ens acosten a la muntanya de Montjuïc, a l’espigó i l’interior de la bocana del Port Vell i a la Barceloneta.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.