Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Més de 14.000 persones han jugat aquest cap de setmana al Festival DAU Barcelona

El festival del joc Dau Barcelona, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a la Fabra i Coats, ha acollit més de 14.000 persones, entre públic familiar i jugadors especialitzats. El cor del festival, el joc de taula, ha tornat a ser un èxit i ha permès que el públic familiar jugués i aprengués a jugar amb l’ajuda de dinamitzadors a les més de cent taules que les editorials del sector havien posat a la seva disposició. També ha tingut molt èxit la novetat d’enguany: els jocs tradicionals i populars.

Cal destacar també la presència dels tres autors estrangers, que han tingut una gran acollida per part del sector i del públic general. Com l’èxit de les partides multitudinàries de ‘Los hombres lobo de Castronegro’, que va dirigir l’autor del joc Phillipe des Pallières.

També va tenir nombrós públic la xerrada sobre joc i política de l’autor del joc ‘Twilight Struggle’ -considerat el millor joc del món per la comunitat de jugadors-, el nord-americà Jason Matthews. Per la seva banda, el francès Bruno Faidutti, un dels creadors de jocs de taula amb més renom arreu del món, va oferir la xerrada “De la idea a l’editor”. Divendres a la tarda, Nadine Seul, directora del Festival Internacional de Jocs de Canes, havia obert les activitats amb la conferència “Canes: un festival dels jocs per a les stars del joc”

Les competicions van ser també un èxit de participació i fins i tot es van omplir totes les inscripcions de la programació nocturna, l’Off Dau, que la nit de dissabte a diumenge va reunir més de tres-cents jugadors. És remarcable l’èxit dels campionats d’escacs, de Warhammer, i dels jocs ‘Carcassone’, ‘Star Wars LCG’, ‘Scrabble’ o ‘Guerra de mitos’.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.