Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació de l’exposició col·lectiva ‘Objectiu ►BCN. Retratem la ciutat’ a la Virreina Centre de la Imatge
  • El fotògraf Samuel Aranda és el comissari del projecte Objectiu ►BCN una iniciativa de l’ICUB amb la Xarxa de Centres Cívics de la ciutat

 

El proper dimecres, 3 de desembre, a les 12.30h a la Virreina Lab de la Virreina Centre de la Imatge (La Rambla, 99) es presentarà l’exposició col·lectiva Objectiu ►BCN. Retratem la ciutat comissariada pel fotògraf Samuel Aranda i resultat del treball de 200 ciutadans que han participat, durant 5 mesos, de febrer a juny del 2014, al curs Objectiu ►BCN organitzat per L’ICUB i la Xarxa de Centres Cívics de la Ciutat i dirigit pel mateix Aranda.

A l’acte hi assistirà el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; el comissari del projecte, Samuel Aranda.

El projecte de fotografia documental Objectiu ►BCN es va dur a terme a 12 centres cívics de 10 districtes de la ciutat amb un programa de classes teòriques, sessions pràctiques i sortides fotogràfiques impartides per fotògrafs de reconegut prestigi internacional com ara Fernando Moleres, Walter Astrada, Moises Saman, Emilio Morenatti, Toni Amengual, Juan Manuel Castro Prieto o Txema Salvans, entre d’altres.

El resultat del projecte és la creació d’un relat visual col·lectiu de Barcelona a través de centenars d’ imatges que es presenten ara La Virreina Centre de la Imatge. La música del carrer, els cavalls de la Mina, les víctimes dels desnonaments, els nostres mercats, la Colònia Castells, les residències artístiques, els horts ciutadans, les xurreries, la tercera «joventut», els ocellaires, els treballadors en vaga, les xemeneies industrials, el turisme, els bombers, el circ, la crisi econòmica, el port, els grafits autoritzats i els prohibits, l’economia col·laborativa… són algunes de les moltes veus d’aquest retrat plural de Barcelona.

Aquesta exposició es complementa amb exposicions als 12 centres cívics i amb una mostra de fotografies de gran format a diferents estacions de metro de Barcelona.

Més informació a

http://lavirreina.bcn.cat/ca/exposicions/objectiu-bcn-retratem-la-ciutat

Web del projecte:

http://ccobjectiubcn.bcn.cat/2014/

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.