Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
‘Violència i monoteisme’, amb Jan Assmann i Francesc Torralba, nou diàleg de Pedralbes

El proper dijous  20 de novembre, a les 19:30 h tindrà lloc una nova sessió dels Diàlegs de Pedralbes, a la sala d’actes del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes (Baixada del Monestir, 9, Barcelona). L’egiptòleg alemany Jan Assmann, doctor honoris causa en teologia per la Facultat de Teologia de Münster i autor del llibre Violencia y monoteísmo (Fragmenta Ed., Barcelona, 2014), conversarà amb Francesc Torralba, doctor en filosofia i teologia i catedràtic de filosofia de la URL sota el mateix títol. L’acte també serà retransmès per internet via streaming a l’adreça http://barcelonacultura.bcn.cat i comptarà amb traducció simultània de l’alemany.

Jan Assmann (Langelsheim, Alemanya, 1938) és catedràtic emèrit d’egiptologia de la Universitat de Heidelberg, professor honorari de la Universitat de Constança i doctor honoris causa per las universitats de Münster, Yale y Jerusalem. Ha estat professor visitant a París, Jerusalem i els Estats Units. Entre les seves àrees de recerca s’hi compten els estudis religiosos (sobretot la relació entre politeisme i monoteisme), la teoria de la cultura (la memòria cultural) i la religió i la literatura egípcies. Entre les seves publicacions traduïdes al castellà destaquen Moisés el egipcio (Oberon, 2003), Egipto. Historia de un sentido (Abada, 2005), La distinción mosaica (Akal, 2006), Religión y memoria cultural (Lilmod) i Historia y mito en el mundo antiguo (Gredos, 2011). A Fragmenta acaba de publicar Violencia y monoteísmo (2014). Juntament amb la seva esposa, Aleida Assmann, ha desenvolupat la teoria de la memòria cultural i comunicativa. Segons Lluís Duch, l’antropòleg i monjo de Montserrat que signa el pròleg de l’últim llibre citat, el projecte d’Assmann «constitueix un al·legat de gran interès i actualitat a favor d’una aproximació crítica a la tradició».

Les properes activitats programades pel cicle ‘Diàlegs de Pedralbes’ són “Espiritualitat a l’Islam”, amb Halil Bárcena i Dolors Bramon, (18 de desembre) i “Ètica de la compassió”, amb Victòria Camps i Joan-Carles Mèlich (22 de gener). Per assistir a aquestes sessions, cal una inscripció prèvia al correu electrònic pedralbes@fragmenta.cat. Pels assistents hi haurà, a més, la possibilitat de visitar lliurement el monestir una hora abans de l’inici de la sessió

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.