Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Roda de premsa de Santiago Posteguillo, l’escriptor guanyador del Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino 2014.

El proper dijous, 20 de novembre a les 11.00h a l’Espai 3 del Palau de la Virreina (3a planta. La Rambla, 99), tindrà lloc una trobada entre l’escriptor Santiago Posteguillo, guanyador del Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino, i els mitjans de comunicació

Santiago Posteguillo recollirà el premi, que atorga l’Ajuntament de Barcelona a un autor de novel·la històrica en reconeixement al conjunt de la seva obra, el mateix dijous a les 19.30 hores, al Saló de Cent de l’Ajuntament. Posteguillo és l’autor de dues de les trilogies més populars de novel·la històrica centrades totes dues en les figures d’Escipió i de Trajà.

El premi es lliura durant la segona edició de la trobada Barcelona Novel·la Històrica, comissariada pel periodista i escriptor Enric Calpena, que reunirà durant tota la setmana a escriptors, editors i lectors de novel·la històrica al Born Centre Cultural.

El divendres, 21 de novembre, a les 18.15 hores, al Born Centre Cultural, Santiago Posteguillo participarà a L’Heroi Romà, una conversa amb l’escriptor escocès de novel·la històrica, Ross Leckie, moderada pel periodista Enric Canals.

Trobareu més informació sobre Barcelona Novel·la Històrica en aquest enllaç http://novel.lahistorica.bcn.cat/ca/programa

Avís per ràdios i televisions: a la trobada del matí no hi haurà rac d’àudio

Santiago Posteguillo (València, 1967) ho sap tot o gairebé tot sobre Trajà (53-117), igual que anteriorment ho havia après tot o gairebé tot sobre Escipió L’Africà (236 aC-183 aC). Perquè aquesta és la seva manera de treballar: investigar, conèixer, descobrir i, després, escriure. I, de moment, n’ha obtingut immillorables resultats: la seva primera trilogia, la dedicada a Escipió (‘Africanus. El hijo del cónsul’, ‘Las legiones malditas’ i ‘La traición de Roma’), va ser un gran èxit; la segona, sobre la figura de Trajà, el primer emperador que no va néixer a Roma -de la qual ja en porta dos llibres publicats: ‘Els assassins de l’emperador’ i ‘Circo máximo’-, ha rebut el vistiplau de la crítica i el públic… I, ara, per la feina feta en ambdues, pel conjunt de la seva trajectòria, rebrà el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino, que l’any passat, el del naixement del guardó, va recaure en Lindsey Davis.

Professor a la Universitat Jaume I de Castelló, des de fa més de dues dècades, de llengua i literatura anglesa -amb especial atenció al segle XIX, el teatre elisabetià i les relacions de la literatura anglosaxona amb el cinema i música-, va escollir un període històric ben diferent per ambientar els seus llibres. Quan va començar a publicar gairebé havia fet 40 anys, havia signat una àmplia bibliografia acadèmica i havia cursat estudis d’escriptura creativa als Estats Units, (admet que les editorials van rebutjar l’original d’ Africanus més de 15 vegades: uns visionaris).

“L’antiga Roma”, diu Posteguillo, “és un escenari fascinant per novel·lar: gladiadors, feres, guerres, setges, emperadors, traïcions, conjures, lleialtats…” Per això va escollir aquesta època i va decantar-se per la novel·la històrica (encara que abans va provar amb la negra i l’eròtica) perquè creu que “aporta molt a la Història i al coneixement en general, perquè aborda alhora molts aspectes, mentre que a la universitat s’estudien d’una manera més compartimentada”.

Posteguillo, que intercala assajos entre novel·la històrica i novel·la històrica, treballa amb la hipòtesi de publicar la tercera part de la trilogia sobre Trajà l’any vinent (“se centrarà i reproduirà molt fidelment la campanya de Pàrtia de Trajà”) i que la seva altra saga, la dedicada a Escipió, arribarà pròximament a la petita pantalla convertida en sèrie.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.