Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La tercera edició del Dau Barcelona, el festival del joc, tindrà lloc el cap de setmana del 13 i 14 de desembre a la Fabra i Coats
  • El festival amplia el seu ventall d’activitats amb jocs tradicionals i populars a l’aire lliure.

 

  • Aquesta edició triplicarà l’espai que ocupava a la Fabra i Coats en les seves dues edicions precedents.

 

  • El festival comptarà amb una vintena d’editorials implicades i la presència de tres dels autors internacionals amb més èxit i rellevància del moment.

 

La Direcció de Creativitat i Innovació de l’Institut de Cultura de Barcelona organitza per tercer any consecutiu Dau Barcelona, una gran festa de la creativitat en el joc, amb l’accent posat en la innovació i l’experimentació que aquest àmbit ofereix, tant per als autors com per als jugadors. Els jocs són sobretot una activitat de creació, un espai obert a l’experimentació. Per això, els focus del festival es fixen cap als autors de jocs. Destaca la presència del nordamericà Jason Matthews (autor de “Twilight Struggle” considerat com el millor joc de l’actualitat segons els usuaris de BoardGameGeek.com referent del sector del joc) i dels francesos Philippe des Pallières (autor del cèlebre “Los hombres-lobo de Castronegro”) i Bruno Faidutti (primer autor de jocs de França, autor dels supervendes “Mascarade” i “Ciudadelas”).

Dau Barcelona és un espai d’accés lliure adreçat a famílies, un aparador i un espai d’experimentació de l’ampli ventall dels jocs de taula que hi ha ara mateix a l’abast, i un àmbit de relació de clubs de jocs, de jugadors experimentats, de bloguers i de la indústria nacional. Enguany el recinte tornarà a comptar amb una vintena de marques i un centenar de taules on poder jugar i aprendre a jugar acompanyat de dinamitzadors.

En aquesta tercera edició, el festival substitueix el subtítol de “festival de jocs de taula” pel de “festival del joc”, perque les activitats ja no estan referides únicament al joc de taula, sinó que incorporen el joc tradicional, el joc de rol i el joc infantil, tots ells amb espai propis a Fabra i Coats.

L’edició d’enguany triplica el seu espai gràcies a la incorporació d’espais com el Casal de Barri de Sant Andreu o el gran pati central del recinte. A més, enguany Dau Barcelona també s’estén per la ciutat: durant les setmanes prèvies al festival se celebraran sessions sobre el joc i els jocs a les escoles públiques del districte de Sant Andreu i a diverses biblioteques de la ciutat.

Pel que fa als Premis Dau Barcelona, el festival torna a incorporar una gala destinada als editors, els autors, els afeccionats i els mitjans de comunicació. La gala tindrà lloc divendres 12 de desembre a les 19h al Palau de la Virreina i serà retransmesa en streaming. Aquest acte tornarà a reconèixer d’un costat tota la dedicació d’una persona a la cultura del joc i de l’altre els dos autors de jocs que més hagin destacat aquest 2014, en dues categories, absoluta i novells, votats per més de 500 autors de tot el món. Abans del lliurament de premis, Nadine Seul, directora del Festival International des Jeux de Cannes, farà un parlament sobre com el festival que dirigeix ha provocat canvis en la percepció social del joc a França.

Dau Barcelona es durà a terme el cap de setmana del 13 i 14 de desembre, de 10h a 20h ininterropudament. La nit de dissabte 13 a diumenge 14, el festival no tancarà les portes. La Sala Josep Bota acollirà l’Off Dau, on es podrà jugar tota la nit.

Com l’any passat, Dau Barcelona comptarà amb una botiga que posarà a la venda els jocs que presentin les editorials. La bona acollida de l’edició anterior i la proximitat del Nadal, ha propiciat que la botiga ampliï el seu espai.

Dau Barcelona està comissariat per Oriol Comas.

Més informació www.bcn.cat/daubarcelona

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.