Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Museu de Ciències Naturals de Barcelona, primer museu de Catalunya en constituir un Consell d’infants

El Museu Blau – Museu de Ciències Naturals de Barcelona és el primer museu de Catalunya en constituir un Consell d’infants que actuarà com a equip assessor en relació al funcionament de l’espai, els continguts i les activitats del Museu. Aquest nou òrgan assessor — format per 16 nens i nenes de cinquè i sisè de primària de les escoles Els Porxos i Els Horts del districte de Sant Martí on està situat l’equipament— es constituirà el proper dissabte 25 d’octubre d’11 a 13h. A l’acte hi assistirà Anna Omedes, directora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona; Francesco Tonucci, pedagog expert a nivell internacional i investigador de l’Institut Psicològic del Consell Nacional d’Investigació d’Itàlia, i Ernesto Páramo, director del Parque de las Ciencias de Granada i impulsor del primer Consell d’infants a un museu de l’estat. 

Els consells d’infants van sorgir del projecte La città dei bambini, impulsat per Francesco Tonucci a principis dels anys 90, que proposa una nova filosofia de govern de les ciutats que incorpori la mirada dels infants com a garantia d’ inclusivitat per a tothom. Els consells d’infants poden funcionar a pobles i ciutats -a Catalunya n’hi ha a una quarantena municipis- i també a escoles, hospitals, esplais, museus i a totes aquelles institucions on la presència d’infants és significativa. En tots els casos es tracta de reconèixer la capacitat de nens i nenes d’expressar les seves opinions i el seu dret de participar en les decisions que els afecten. Ja sigui a una ciutat, un hospital o un museu, els consells d’infants tenen la missió de recollir les idees, propostes i queixes de la ciutadania infantil i juvenil i incorporar al funcionament de les institucions aquelles iniciatives que siguin viables.

L’excel·lent experiència del Consell d’infants del Parque de las Ciencias de Granada, creat l’any 2004, ha estat el referent del Museu Blau per a la creació del seu propi consell, que també ha comptat amb l’assessorament i sessions de formació a càrrec del pedagog Francesco Tonucci. 

Amb la constitució d’aquest nou òrgan assessor, el Museu Blau se suma al projecte la La città dei bambini amb l’objectiu de promoure la participació del públic infantil del territori en les decisions i la programació d’aquest equipament.

Més informació a Consell d’infants Museu Blau

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.