Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Santiago Posteguillo guanya el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino

  • El premi es lliurarà en el marc de la segona edició de la trobada ‘Barcelona Novel·la Històrica’, que tindrà lloc del 17 al 22 de novembre

L’escriptor Santiago Posteguillo és el guanyador de la segona edició del Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino, que atorga l’Ajuntament de Barcelona a un autor de novel·la històrica en reconeixement al conjunt de la seva obra. El lliurament tindrà lloc el 20 de novembre a les 19.30 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

El jurat, format  pel catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, Joan Villarroya; el periodista Òscar López; la novel·lista Maria Mercè Roca; el comissari del Tricentenari BCN, Toni Soler, i el comissari de Barcelona Novel·la Històrica, Enric Calpena, que actua com a president del jurat, després d’avaluar diverses possibilitats, ha decidit “per unanimitat atorgar el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino 2014 a Santiago Posteguillo, professor de la Universitat Jaume I de Castelló. Posteguillo és l’autor de dues conegudes trilogies ambientades en l’època romana que l’han situat com l’autor de novel·la històrica en castellà més conegut internacionalment.”

Autor foto: Luis Serrano
Foto: Luis Serrano

Santiago Posteguillo és professor titular de llengua i literatura anglesa a la Universitat Jaume I de Castelló i doctor europeu per la Universitat de València. Va estudiar literatura creativa als Estats Units, i lingüística i traducció al Regne Unit. És autor de nombroses publicacions acadèmiques entre articles d’investigació, monografies i diccionaris especialitzats. El 2006 va publicar la seva primera novel·la històrica, Africanus, el hijo del cónsul, la primera part d’una trilogia que continua amb Las legiones malditas (2008) i La traición de Roma (2009). El 2011 es publica el primer volum de la seva segona trilogia, Los asesinos del emperador; el 2013 apareix el segon volum Circo máximo, i està previst que s’editi el tercer en un futur pròxim. A part de novel·la històrica, Santiago Posteguillo també ha publicat La noche en que Frankenstein leyó El Quijote (2013) i La sangre de los libros (2014). Ha estat finalista del Premio Internacional de Novela Histórica Ciudad de Zaragoza; premiat a la Semana de Novela Histórica de Cartagena i ha rebut, entre d’altres, els guardons Hislibris.com 2009 al millor novel·lista històric i a la millor novel·la històrica i el Premi a les Lletres de la

Generalitat Valenciana.

L’aparició de Posteguillo en el mercat literari de la novel·la històrica ha estat fulgurant. Des de l’aparició d’Africanus, el hijo del cónsul, totes les novel·les que ha publicat del gènere han estat acollides amb entusiasme tant pel públic com per la crítica. En aquests moments, Posteguillo s’ha convertit en un dels pocs autors no anglosaxons que està triomfant en els mercats internacionals de la novel·la històrica. El fet de rebre ara el Barcino li afegeix un altre reconeixement a un autor que encara ens ha de donar moltes satisfaccions.

Posteguillo participarà també el dia 21 de novembre, divendres, a les sis de la tarda, en un debat al costat de Simon Scarrow, un dels autors de novel·les històriques més venuts del món, sobre la figura dels herois romans en les seves novel·les. El debat serà moderat pel periodista Enric Canals.

En la primera edició celebrada el 2013 el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino va ser per l’escriptora britànica Lindsey Davis.

 

Barcelona Novel·la Històrica

El premi es lliurarà en el marc de la segona edició de la trobada Barcelona Novel·la Històrica, comissariada pel periodista Enric Calpena, que tindrà lloc la setmana del 17 al 22 de novembre de 2014 al Born Centre Cultural. La primera edició d’aquesta trobada va tenir lloc l’any passat en el marc del programa d’actes del Tricentenari BCN i va girar al voltant de la narrativa centrada en els fets de 1714.

L’edició d’aquest any mirarà cap a diferents èpoques del passat, com l’antiga Roma –coincidint amb el bimil·lenari de la mort d’August, fundador de Barcino-; o el segle XX, amb la Revolució dels Clavells i la Primera Guerra Mundial. Alguns dels noms que hi participaran són Lidia Jorge, Ildefonso Arenas, Maria Carme Roca, Javier Sierra, Maha Akhtar, Coia Valls, Xulio Ricardo-Trigo, Simon Scarrow o Víctor Amela.

El programa d’actes de Barcelona Novel·la Històrica es donarà a conèixer properament i inclourà diferents taules rodones, passejades literàries, clubs de lectura, un taller d’escriptura i el lliurament del premi Barcino.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.