Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Nova edició de CultSurfing, un programa per connectar i impulsar projectes culturals singulars d’arreu del territori
  • Els dies 14 i 15 d’octubre tindran lloc les jornades professionals a Fabra i Coats, amb l’objectiu de donar visibilitat i fomentar intercanvis entre agents culturals d’arreu dels Països Catalans

 

CultSurfing és un programa ideat per crear connexions entre projectes culturals d’arreu del territori que impulsa la Direcció Barcelona Capital de l’Institut de Cultura de Barcelona i la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya. S’articula en dos eixos; el catàleg en línia i les trobades professionals, que tenen lloc anualment.

El catàleg és un programa en xarxa per la recerca i posterior catalogació de projectes singulars de tot el territori. Les trobades professionals són jornades de treball obertes a programadors, gestors culturals, tècnics de cultura i altres professionals del sector cultural. L’estructura d’aquestes jornades compagina les exposicions breus de projectes amb speed meetings, taules sectorials i espais de mostra de projectes, amb l’objectiu de facilitar les connexions entre els assistents d’una manera pràctica i útil. Enguany seran els dies 14 i 15 d’octubre a Fabra i Coats. Jaume Ciurana, tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona obrirà les jornades aquest dimarts, 14 d’octubre, a les 10.15 h a Fabra i Coats – Fàbrica de Creació (c. Sant Adrià, 20).

L’any passat va tenir lloc una edició beta del programa, amb més de 300 persones inscrites i on s’hi van presentar 120 propostes, de les quals 20 es van seleccionar per ser presentades durant la jornada i 60 per ser incloses al catàleg en línia. Per l’edició d’aquest 2014 s’hi han presentat més d’un centenar de projectes i esdeveniments, dels quals 24 s’explicaran en directe durant la trobada. A més, d’entre totes les propostes rebudes, 50 se sumaran al catàleg en xarxa, ampliant, d’aquesta manera, l’oferta de projectes provinents d’arreu del territori de parla catalana.

Els 24 projectes i esdeveniments que participaran a les segones jornades de CultSurfing es presentaran agrupats per àmbits geogràfics: Passatge Insòlit, BasketBeat i Terrats en Cultura (Barcelona); Rehogar, Cabanyal Íntim i Grup Mirmanda (País Valencià i Catalunya Nord); Trobades culturals pirinenques, Konvent.0 i Cafès de Patrimoni (Andorra i Catalunya);  Bouesia, SurtdeCasa i Eufònic (Terres de l’Ebre); Jardí Desolat, Bet Art Calvià, Umm i Testimoni Escènic (Catalunya Central i les Illes); Embarrat, Ludivers, FADE i Festival EVA (Catalunya). També hi intervindran els projectes guanyadors de Movistar Artsy 2013, Haikurts, Americana, MusicalEbre i Ornitofest.

Les presentacions es compaginaran amb xerrades sobre finançament de caràcter social i finançament europeu amb Àlex Navarro (Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya), Esther Farrerons (Directora Comunicació i Acció Social – Direcció Territorial Catalunya BBVA), Glòria Cid (Fundació La Caixa) i Inés Garriga (Icub – Projecte Europa CreatiFI); comunicació i promoció 2.0 amb els professionals especialitzats en aquest àmbit Josep M. Ganyet, Gina Tost, Sem Pons i Àlex Gutiérrez; i sobre finançament privat amb Fernando Rascón (Movistar Artsy), Enric Senabre (Goteo), Kàtia Colomer (Carat) i Lluís Gendrau (Grup Enderrock).

Podeu consultar el programa de les jornades en el següent enllaç

Més informació a www.cultsurfing.cat

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.