Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona acollirà el Cineposium 2015, el congrés anual de membres de l’Associació Internacional de Film Commissioners

Barcelona ha estat escollida per l’Associació Internacional de Film Commissioners (AFCI) com a seu del Cineposium 2015, el congrés anual dels seus membres que se celebrarà a la tardor. L’ AFCI, amb seu a Los Angeles, organitza aquesta trobada de formació i networking per a les més de 300 film commissions d’arreu del món que té associades i cada 4 anys, el Cineposium viatja fora dels Estats Units.

La Barcelona Film Commission, que és membre de l’AFCI des del 1996, va presentar el mes de setembre la candidatura per acollir el congrés el 2015, competint, entre d’altres possibles seus, amb la Regió de Valparaíso (Xile) i Bahamas. L’anunci de l’elecció de Barcelona es va fer aquest passat cap de setmana a Nova York, en el transcurs del Cineposium d’enguany, on la delegació de la Barcelona Film Commision va defensar el projecte i la idoneïtat de Barcelona com a seu de la trobada.

El congrés de Barcelona, que tindrà lloc entre els mesos de setembre i novembre del 2015, se centrarà pràcticament en al seva totalitat en la relació entre Cinema i Turisme, tema escollit per l’Associació Internacional de Film Commissioners. En aquest sentit, la Barcelona Film Commission treballarà juntament amb l’AFCI per definir l’estructura i els continguts de la trobada del 2015.

El Cineposium 2015 espera aplegar a Barcelona fins a 400 representants de les grans film comissions d’arreu del món que formen part de l’ AFCI. La ciutat serà un punt de trobada per les film comission americanes, majoria a l’associació, per les més de 100 oficines de rodatges que hi ha a arreu d’Europa, les del nord d’Àfrica i Àsia. En aquesta edició, es preveu que algunes activitats del congrés s’obrin també a oficines de ciutats espanyoles i als prop de 200 municipis catalans membres de la xarxa de la Catalunya Film Commission.

En els prop de 40 anys d’existència del congrés de l’Associació Internacional de Film Commissioners, les úniques ciutats europees que l’han acollit són París, Munich i Glasgow.

Més informació a http://afci.org


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.