Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El projecte europeu CreatiFI destinarà prop de 5 milions d’euros a impulsar projectes innovadors des de Barcelona, Trento, Hèlsinki i Brussel·les

  • Les quatre ciutats estan agrupades formant una acceleradora de projectes d’innovació en l’àmbit cultural i creatiu

 

  • En total es finançaran 60 projectes dels quals 15 s’atorgaran a projectes presentats des de Barcelona. Cada un d’aquests projectes podrà rebre ajuts de fins a 150.000 euros

 

  • La direcció de Creativitat i Innovació de l’ICUB és un dels socis del projecte i canalitzarà les propostes a Barcelonaen col·laboració amb la Fundació i2Cat. El proper 14 d’octubre a les 16 hores tindrà lloc al Disseny Hub Barcelona la presentació oficial del projecte CreatiFI a les comunitats creatives i la celebració del seu primer Inspirational Match Making Event

 

CreatiFI (www.creatifi.eu) és un projecte europeu del programa Future Internet Public Private Partnership (FI-PPP) que dóna l’oportunitat a professionals de la indústria creativa i del sector TIC per a desenvolupar nous projectes que incorporin tecnologies Future Internet (FI-WARE, amb llicència open source). L’objectiu d’aquest programa és ajudar als creadors amb importants recursos econòmics perquè puguin innovar en els seus respectius camps professionals a partir d’aquestes tecnologies.

CreatiFI, acceleradora amb quatre hubs europeus (Barcelona, Trento, Hèlsinki i Brussel·les), disposa de 4,8 milions d’euros de finançament per repartir entre els projectes més innovadors. En total es finançaran 60 projectes dels quals 15 s’atorgaran a projectes presentats des de Barcelona. Cada un d’aquests projectes podrà rebre ajuts de fins a 150.000 euros.

La primera fase del projecte, per presentar idees, es va obrir el passat 1 d’octubre, i es tancarà el proper 30 de novembre.

Als ajuts s’hi accedirà per etapes i en funció de la qualitat i la solvència de les iniciatives que s’hi presentin. La primera fase posa sobre la taula 50.000 euros i un conjunt de serveis de suport tecnològic i de negoci per a les 60 iniciatives europees més interessants, 15 de les quals decidirà un jurat internacional des del hub de Barcelona. Els 100.000 euros restants s’adjudicaran a la segona fase, oberta a noves propostes; començarà l’1 d’octubre de 2015 i es tancarà el 31 d’octubre de 2015 i té com a objectiu la sortida al mercat dels productes o serveis de cada projecte.

El proper 14 d’octubre a les 16h tindrà lloc al Disseny Hub Barcelona la presentació oficial del projecte CreatiFI i la celebració del seu primer Inspirational Match Making Event.

L’Inspirational Match Making Event serà l’oportunitat perquè el talent creatiu de Barcelona com ara emprenedors, startups, dissenyadors, publicistes, programadors i desenvolupadors de software, productors audiovisuals, productors musicals, arquitectes, editors, experts en gaming i en videojoc, artistes i el sector creatiu i TIC en general, comparteixin les seves idees. I s’estimularà la creació d’equips de treball amb l’objectiu de preparar propostes per aquesta primera fase.

La Direcció de Creativitat i Innovació de l’ICUB és un dels socis del projecte CreatiFI juntament amb IMinds, Fundació I2Cat, Create-net, Forum Virium, EBN, Trentino Svillupo i ENOLL.

La tercera onada del programa europeu FI-PPP destina 80 milions d’euros, dividits en 16 acceleradores dedicades a potenciar els projectes que utilitzin les tecnologies de FI-WARE en diferents sectors i/o àmbits d’interès, el projecte CreatiFI és l’acceleradora FI-WARE orientada a les industries culturals i creatives i emprenedors web.

:: Informació pràctica ::

Acte: Inspiration Match Making Event de CreatiFI

Dia: 14 d’octubre de 2014

Hora: de 16h a 20h

Lloc: Disseny Hub Barcelona

Inscripcions aquí

 

Més informació: CreatiFI i Barcelona Innovació

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.