- Premsa Institut de Cultura de Barcelona – ICUB - https://premsaicub.bcn.cat -

Maggie O’Farrell conversa amb Sebastià Bennasar, dins el Programa d’Acció Lectora

Maggie O’Farrell conversarà amb Sebastià Bennasar el proper dimecres 20 de febrer, a les 19 h, a la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall (Sant Gervasi de les Cassoles, 85) sobre les seves últimes obres: Tiene que ser aquí / Aquest deu ser el lloc (Libros del Asteroide / L’Altra Editorial, 2017), una novel·la sobre allò en què ens convertim quan busquem el nostre lloc al món, i Sigo aquí / Visc, i visc, i visc (Libros del Asteroide / L’Altra Editorial, 2019), un apassionant llibre autobiogràfic en què Maggie O’Farrell narra disset contactes amb la mort i, fugint del sentimentalisme, ens fa reflexionar sobre les coses veritablement importants i la fragilitat de la nostra existència.

Maggie O’Farrell (Coleraine, Irlanda del Nord, 1972) és considerada una de les millors narradores de la seva generació. Autora de set novel·les i un llibre de memòries, la temàtica de les seves obres gira entorn de les relacions familiars, el sentiment de pèrdua i el pes del passat, elements que adquireixen una gran intensitat gràcies al seu domini de la tècnica narrativa i a una gran capacitat d’observació.

L’accés serà lliure fins a exhaurir les places.
Hi col·laboren: Libros del Asteroide i l’Altra Editorial

Programa d’Acció Lectora
El Programa d’Acció Lectora, impulsat per l’oficina Barcelona Ciutat de la Literatura de la UNESCO i per Biblioteques de Barcelona, es planteja com un conjunt de 500 propostes que s’allargaran fins al juny del 2019. El programa vol incidir sobre la promoció i el foment de la pràctica lectora, abastant totes les seves vessants i focalitzant totes les franges d’edats i les realitats socials del territori.

El Programa d’Acció Lectora es concreta en 12 accions, una d’elles el Programa ‘20 editorials patrocinadores’, programa en el qual es conviden 20 editorials a ser protagonistes dels Clubs de Lectura de les Biblioteques de la Ciutat, i respon a l’objectiu de voler que la ciutat de Barcelona llegeixi més i llegeixi millor. Amb aquesta finalitat el Programa desplegarà 12 accions que volen abastar tots els indrets de la ciutat i totes les franges d’edat, actuant de manera més intensa en les parts de la ciutat amb especials necessitats d’impuls a la lectura, o bé entre aquells col·lectius que no disposen de les condicions més favorables per al conreu i posterior consolidació dels hàbits lectors.