- Premsa Institut de Cultura de Barcelona – ICUB - https://premsaicub.bcn.cat -

Barcelona participa al Sónar+D presentant les novetats en matèria d’innovació cultural

 

Els dies 13, 14 i 15 de juny, l’Ajuntament de Barcelona presenta a al MarketLab de Sónar+D alguns dels projectes pioners en matèria d’innovació cultural, empresarial i ciutadana que es treballen des de diferents àrees municipals.

La col·laboració entre l’àmbit artístic, científic i tecnològic, que aglutina el món acadèmic, empresarial i el teixit associatiu permet avançar en la generació d’oportunitats d’emprenedoria en l’àmbit de la innovació cultural.

A l’estand municipal ubicat al MarketLab de Sónar+D, s’hi presentaran els següents projectes de l’Ajuntament de Barcelona:

Són tres els programes que es treballen des de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), innovadors en matèria cultural, i que es presentaran a través d’alguns dels projectes específics que s’estan portant a terme en el marc de cada un d’ells: Fàbriques de Creació; Barcelona Lab; i Canòdrom Parc de Recerca Creativa.

Atès que el Sònar+D és un punt de trobada de talent de referència internacional, Barcelona Activa disposarà d’un estand conjunt amb l’ICUB per oferir els serveis i assessorar a empreses i a persones emprenedores de les indústries culturals. Serà també l’oportunitat donar informació dels serveis de “Landing” per facilitar l’aterratge empresarial d’empreses o agents internacionals. Es participarà, així mateix, amb els espais “Meet the investor [1]”, amb coneixements a escala global, i “Meet the expert [2]”, amb espais de 10 minuts de trobada, serveis exclusius de trobades estratègiques dins el festival. Durant el cap de setmana tindrà lloc també el Maker Faire Barcelona, una fira enfocada als industrials però també oberta al públic per fer divulgació de les novetats i l’actualitat de la revolució 4.0.

Programa de presentacions 

13 de juny – Fàbriques de Creació
La Xarxa de Fàbriques de Creació de Barcelona engloba onze projectes dedicats a l’experimentació, l’intercanvi, el diàleg i, fins i tot, l’equívoc i el dubte, com a parts indispensables del procés creatiu necessari en tota disciplina artística. Així, la Fabra i Coats, La Caldera, La Escocesa, l’Hangar, la Nau Ivanow, la Central del Circ, l’Ateneu Popular de Nou Barris, el Graner, La Sala Beckett, el Tantarantana o La Seca – Espai Brossa omplen de creació artística i innovació social part del patrimoni industrial i cultural de la ciutat.
barcelona.cat/fabriquescreacio/ [3]

14 de juny – Barcelona LAB
Barcelona Lab (BCNLab) és un programa d’innovació cultural oberta impulsat des del 2012 per l’Institut de Cultura de Barcelona. Situat a la Fabra i Coats, articula un espai de laboratori ciutadà per a la realització de projectes sota el concepte de ‘ciutat com a ecosistema d’experimentació i cocreació’, on les comunitats d’innovació cultural i social col·laboren en el desenvolupament i validació de noves iniciatives culturals resultants de la intersecció entre Art, Ciència, Tecnologia i Societat.
cultura.barcelona [3]

15 de juny – Canòdrom Parc de Recerca Creativa
El Canòdrom Parc de Recerca Creativa és un espai d’innovació i emprenedoria pel talent i les indústries creatives i culturals. Un espai, per tant, al servei dels emprenedors culturals que té com a objectiu convertir idees creatives en àmbits com les arts, la tecnologia i la ciència en nous serveis i productes que arribin al mercat. En Canòdrom és obert al prototipatge i l’experimentació en tot allò que combina ciència, tecnologia i art. GameBCN i StartingLab són exemples de projectes en incubació al Canòdrom.
canodrom.com/ [12]