Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Les festes de Santa Eulàlia commemoren el centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany
  • La festa de la patrona d’Hivern de Barcelona d’enguany tindrà lloc del 9 al 12 de febrer
  • Una de les protagonistes serà la Mulassa de Barcelona que enguany celebra 450 anys amb una exposició al Palau de la Virreina
  • La nova colla dels Castellers de Sarrià reapareix a la jornada castellera després de 14 anys d’absència
  • Per quart any consecutiu la Lali Jove, la festa major juvenil i associativa de Barcelona, omplirà d’activitats i concerts el Moll de la Fusta el dia 17 de febrer

 

El proper 9 de febrer comencen les Festes tradicionals de Santa Eulàlia 2018 que s’allargaran fins al dia 12. Aquest any, la Festa Major d’Hivern de Barcelona es desdobla en dos caps de setmana i dues ubicacions diferents, ja que el festival Llum Barcelona, -que fins ara es feia el cap de setmana de Santa Eulàlia- tindrà lloc del 16 al 18 de febrer al barri del Poblenou.

Durant el cap de setmana de Santa Eulàlia hi haurà tot un seguit d’activitats d’arrel tradicional, especialment pensades per a un públic infantil. Aquest 2018, les festes commemoren el centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany, una de les impulsores de la recuperació d’aquestes festes, ara fa 35 anys. Pel que fa a la jornada castellera, que marca l’inici de la temporada, una de les novetat destacades serà la participació de la nova colla dels Castellers de Sarrià, que reneixen després de 14 anys d’absència.

A més de la gegantona Laia, també serà protagonista de les festes la Mulassa de Barcelona, que celebra els seus 450 anys amb una exposició al Palau de la Virreina on seran convidades altres mulasses d’arreu de Catalunya. I un altre aniversari a tenir en compte: la Trobada de Puntaires, que arriba a la desena edició.

Per altra banda, dins de la programació oficial de les Festes de Santa Eulàlia, les associacions juvenils de la ciutat organitzen, per quart any consecutiu, la Lali Jove, la festa major juvenil i associativa de Barcelona. Serà el dissabte 17 de febrer, al Moll de la Fusta (Moll de Bosch i Alsina), enguany dedicada a reivindicar l’ús de l’espai públic, sota el lema «Fem nostra la ciutat, fem nostra la festa».

Amb la Lali Jove es dóna resposta a la llarga reivindicació del moviment associatiu juvenil de la ciutat, amb un espai gestionat directament per les entitats juvenils dins les festes majors de Barcelona. Un projecte que reforça el model de festes populars organitzades per la ciutadania i les seves organitzacions, i que pretén oferir una franja d’activitats específicament destinada al públic jove dins la programació que ofereix l’Ajuntament de Barcelona particularment a les famílies i al conjunt de la ciutadania.

 

ACTIVITATS TRADICIONALS
Del 9 al 12 de febrer

Els protocols de l’Àliga: inici de la festa
Divendres 9, 20 h
Sortida a la plaça de Sant Jaume

Mulasses
1568-2018: 450 anys de la Mulassa de Barcelona (exposició)
3 al 12 de febrer de 10 a 20 h
Pati del Palau de la Virreina, Rambla 99

Titelles dins la panxa de la Mula Baba
El dissabte 10, a les 11 h es podrà veure un espectacle de titelles en un escenari ben especial: la panxa de La Mula Baba.

Els correfocs
Correfoc dels petits diables
Dissabte 10, 18.15 h, plaça de Sant Jaume
Recorregut Correfoc dels petits diables: plaça de Sant Jaume, carrer de Ferran, la Rambla (ascendent), passatge de Colom i plaça Reial (final, cap a les 20 h)

Correfoc de Santa Eulàlia
Dissabte 10, 20.15 h, plaça Nova
Recorregut: plaça Nova, carrer del Bisbe i plaça de Sant Jaume (final, cap a les 21 h)

Diada castellera amb les colles de Barcelona
Diumenge 11, 11 h, plaça de Sant Jaume
Cercavila: 10.15 h, sortida a la plaça Nova
Recorregut 1: plaça Nova, carrer del Bisbe i plaça de Sant Jaume
Recorregut 2: plaça Nova, carrer del Bisbe, carrer de la Pietat, carrer del Paradís i plaça de Sant Jaume

La passejada i el ball de les Laies
Dilluns 12, 18.30 h,
Trobada a la plaça de Sant Josep Oriol
Cercavila: 19 h.
Recorregut: carrer del Pi, plaça de la Cucurulla, carrer dels Boters, plaça Nova, carrer del Bisbe, carrer de Sant Sever, baixada de Santa Eulàlia, carrer dels Banys Nous, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume (arribada, cap a les 19.40 h).

 

ACTIVITATS LALI JOVE
17 de febrer, al Moll de la Fusta (Moll de Bosc i Alsina) 

De 17 a 20 h: Activitats infantils i tallers per a joves

  • Reciclar saltant!: inflable organitzat per les entitats d’Associacionisme Educatiu.
  • Circuit de mobilitat: circuït impulsat per entitats de diversitat funcional. Amb la JUP i Federació ECOM.
  • Univers Alternatiu: un món de jocs i activitats diferents que ens apropen a la Cultura Dispersa i l’Oci Alternatiu.
  • Ràdio associativa: podrem parlar amb les entitats que preparen la Lali Jove 2017 i deixar els micros oberts a la participació de tothom. Amb BOCA ràdio.
  • Salut: un taller per abordar qüestions de salut de manera amena i divertida. Amb l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS).
  • Deixalles? Sóc sostenible! Rebaixes? Tinc l’armari ple!: espai per reflexionar sobre el model actual de consum, els residus i la reutilització de materials diversos, a través de jocs i activitats. Amb el Grup de Justícia Climàtica del Servei Civil Internacional (SCI – Catalunya).
  • Mira com pinto: activitat de sensibilització sobre diversitat funcional en què es podrà pintar amb diferents parts del cos! Amb la Federació ECOM.
  • SoftCombat: joc en la qual dos o més combatents s’enfronten entre si utilitzant armes embuatades que simulen armes de diferents èpoques. Amb SoftCombat Barcelona.
  • Estima en colors: joc de les banderes i tabú LGBTI.
  • Karaoke Otaku: vine a cantar cançons otaku en català, castellà i japonès! Amb Brigada SOS.
  • En petites dosis!: testeig de drogues químiques i cànnabis per tal de comprovar la composició de les drogues al mercat català i promoure la reducció de riscos i el consum conscient. Amb l’entitat Energy Control.

20h: Concert. Amb l’actuació de:

Durant el concert hi haurà la Carpa de SOM.nit dirigida a informar, prevenir i reduir els riscos associats al consum de drogues (de 22:00 a 02:00h)

 

Imatges aquí i programa complet aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.