- Premsa Institut de Cultura de Barcelona – ICUB - https://premsaicub.bcn.cat -

“Taoisme i confucianisme”, amb Manel Ollé i Antoni Prevosti, nova sessió dels ‘Diàlegs de Pedralbes’  

Aquest dijous 25 de gener, a les 19:00 hores, a la sala d’actes del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, tindrà lloc la tercera sessió del cicle dels Diàlegs de Pedralbes d’aquest curs. A l’acte hi intervindran els professors Manel Ollé i Antoni Prevosti, que seran presentats pel filòsof Francesc Torralba, que també dirigeix aquesta edició del cicle.

Manel Ollé (Barcelona, 1962) és  escriptor i professor universitari. Com a docent exerceix de professor titular en història i cultura de la Xina moderna i contemporània a la Universitat Pompeu Fabra, i ha dirigit diversos màsters. Ha escrit poesia i ha obtingut diversos premis, entre ells el Gabriel Ferrater de poesia 2012 amb Bratislava o Bucarest. També és autor de diversos llibres d’assaig i una adaptació infantil del Tao, de Laozi.

Antoni Prevosti (Barcelona, 1951) és professor titular de Filosofia per la Universitat de Barcelona i sinòleg. És autor de diverses obres sobre aristotelisme i tomisme. En l’àmbit sinològic, ha estudiat especialment textos confucians i taoistes antics, ha dirigit el Centre d’Estudis Asiàtics de la UB (IPOA) i a estat curador i ha traudït les Analectes de Confuci (2007).

El següent diàleg està previst el proper dimecres 31 de gener. Hi intervindran Lluc Torcal, procurador general de l’orde cistercenc i responsable del projecte Cosmos al monestir de Poblet, i Josep M. Mallarach, llicenciat en Geologia, màster en Ciències Ambientals, doctor en Biologia i consultor independent en diversos organismes i entitats nacionals i internacionals, que dialogaran sobre Espiritualitat ecològica.

El cicle Diàlegs de Pedralbes és un punt de trobada a través de la conversa entre especialistes de diverses disciplines. Els diàlegs proposen, des de la pluralitat i el respecte a les diferents tradicions culturals, religioses i ideològiques, una reflexió sobre el paper de l’espiritualitat i la interioritat en diferents àmbits de la societat, com ara la cultura, la natura, la ciència i el món empresarial. El cicle va començar a finals de 2012 i s’ha anat programant en diverses edicions.

L’assistència a cada sessió té un preu de 3 euros per persona i les reserves ja es poden fer al correu electrònic reservesmonestirpedralbes@bcn.cat [1], al telèfon 93 256 34 27 [2] o a través del web http://monestirpedralbes.bcn.cat/ca/activitats/di%C3%A0legs_0 [3].