Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
EN RESiDÈNCiA torna a portar la creació contemporània als instituts en la seva novena edició

Amb aquesta edició, s’hauran realitzat 77 residències en 38 instituts públics barcelonins

La incorporació de l’Antic Teatre, La Central del Circ, el Museu del Disseny i el MACBA al projecte impulsarà la creixent interdisciplinarietat i la hibridació de llenguatges artístics en els projectes

Per primer cop, cinc de les residències (Maria Arnal, Iván Morales, Martí Sales, Alícia Casadesús i Anna Pantinat) estan vinculades amb Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO

 

Ja està en marxa la 9a edició d’EN RESiDÈNCiA, un projecte que introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat d’un creador amb els estudiants, i està desenvolupat per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB). Aquest any inclou residències en 16 instituts de Barcelona, seleccionats per mitjà de convocatòria pública. D’aquesta manera, en aquests nou anys de trajectòria ja s’hauran realitzat 77 residències en 38 instituts públics de la ciutat, (més de la meitat dels centres).

En aquesta nova edició tornen a confluir les arts visuals, el disseny, les arts en viu, la música, la creació dramatúrgica i la poesia, entre d’altres llenguatges.

 

Tres nous equips de mediació: Antic Teatre, La Central del Circ i MACBA

La incorporació de tres nous equips en la funció mediadora (comissariat i coordinació) permet aprofundir en la interdisciplinarietat i la hibridació de llenguatges artístics. Amb La Central del Circ, EN RESiDÈNCiA inclou els vincles de les arts circenses amb la creació contemporània; amb L’Antic Teatre es reforça el compromís del  programa amb les arts en viu i la creació més emergent. I amb la incorporació del MACBA (vinculat a EN RESiDÈNCiA des de la tercera edició) se suma el principal  centre museístic orientat a la creació contemporània.

Aquestes tres incorporacions s’afegeixen als equips de mediació, experts en les interseccions entre cultura i educació, que ja participen EN RESiDÈNCiA des d’edicions anteriors: Associació A Bao A Qu (amb qui s’ideà conjuntament el programa en el seu inici), L’Aflu­ent, Espai 13 (Fundació Joan Miró de Barcelona), Graner – Mercat de les Flors, Museu Nacional d’Art de Catalunya i Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia.

 

Dues connexions estructurals: Museu del Disseny i Barcelona Ciutat de la Literatura de la UNESCO

La novena edició també comporta dues noves vinculacions estructurals al programa. D’una banda, la incorporació del Museu del Disseny, de forma estable, permet in­crementar la visibilitat de les arts del disseny al programa. D’altra banda, la vinculació d’EN RESiDÈNCiA amb el programa Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO contribuirà a donar més relleu als lligams entre la creació literària i les pràctiques artístiques contemporànies.

 

Aquestes són les 16 residències de la 9a edició:

  • Maria Arnal EN RESiDÈNCiA al Milà i Fontanals.
    L’Institut Milà i Fontanals (El Raval, Ciutat Vella) participa per cinquena vegada al programa. Residència vinculada a Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO. Comissariat i coordinació: L’Afluent.
  • Big Bouncers EN RESiDÈNCiA al Moisès Broggi
    Aquesta és la tercera participació de l’Institut Moisès Broggi (El Camp de l’Arpa del Clot, Sant Martí) a EN RESiDÈNCiA. Comissariat i coordinació: Graner – Mercat de les Flors.
  • Alícia Casadesús EN RESiDÈNCiA al Jaume Balmes
    Es comptarà amb la participació d’Antoni Clapés.
    Segona participació del Jaume Balmes (La Dreta de L’Eixample, L’Eixample al programa). Residència vinculada a Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO. Comissariat i coordinació: Associació A Bao A Qu.
  • Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol EN RESiDÈNCiA al Montjuïc
    L’Institut Montjuïc (La Marina de Port, Sants-Montjuïc) participa per cinquena vegada a EN RESiDÈNCiA. Comissariat i coordinació: Graner – Mercat de les Flors.
  • Escarlata Circus EN RESiDÈNCiA al Joan Salvat- Papasseit
    Segona participació de  l’Institut Salvat-Papasseit (La Barceloneta, Ciutat Vella). Comissariat i coordinació: La Central del Circ.
  • Enric Farrés Duran EN RESiDÈNCiA al Doctor Puigvert
    Aquesta és la sisena ocasió on participa l’Institut Doctor Puigvert (Sant Andreu). Comissariat i coordinació: MACBA.
  • Cristian Herrera EN RESiDÈNCiA al Bosc de Montjuïc
    Primera participació de l’Institut Bosc de Montjuïc (El Poblesec, Sants-Montjuïc). Comissariat i coordinació: Espai 13, Fundació Joan Miró de Barcelona.
  • Laura Lanelli EN RESiDÈNCiA al Quatre Cantons
    Segona participació de l’Institut Quatre Cantons (El Po­blenou, Sant Martí). Comissariat i coordinació: Associació A Bao A Qu.
  • Marc Larré EN RESiDÈNCiA al Joan Boscà
    L’Institut Joan Boscà (Pedralbes, Les Corts) participa al programa per tercera vegada. Comissariat i coordinació: Associació A Bao A Qu.
  • Makea Tu Vida EN RESiDÈNCiA al Maria Espinalt
    Primera participació de l’Institut Maria Espinalt (El Parc i la Llacuna del Poblenou, Sant Martí). Residència vinculada al Museu del Disseny de Barcelona. Comissariat i coordinació: Associació A Bao A Qu.
  • Mariona Moncunill EN RESiDÈNCiA al Juan Manuel Zafra
    Segona participació de l’Institut Juan Manuel Zafra (El Camp de l’Arpa del Clot, Sant Martí). Comissariat i coordinació:  Museu Nacional d’Art de Catalunya – Associació A Bao A Qu.
  • Iván Morales EN RESiDÈNCiA al Joan Fuster
    Primera participació de l’Institut Joan Fuster (Navas, Sant Andreu). Residència vinculada a Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO. Comissariat i coordinació: Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia.
  • Mariona Naudín EN RESiDÈNCiA al Barri Besòs
    Segona participació de l’Institut Barri Besòs (El Besòs i el Maresme, Sant Martí). Comissariat i coordinació: Antic Teatre.
  • Anna Pantinat EN RESiDÈNCiA al Josep Comas i Solà
    Cinquena participació de l’Institut (La Trinitat Vella, Sant Andreu). Aquesta és una residència vinculada a Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO. Comissariat i coordinació: L’Afluent.
  • Antonio R. Montesinos EN RESiDÈNCiA al Costa i Llobera
    Segona participació de l’Institut Costa i Llobera (Sarrià, Sarrià-Sant Gervasi). Comissariat i coordinació: Associació A Bao A Qu.
  • Martí Sales EN RESiDÈNCiA al Narcís Monturiol
    Segona participació de l’Institut Narcís Monturiol (Montbau, Horta-Guinardó). Residència vinculada a Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO. Comissariat i coordinació: Associació A Bao A Qu.

 

Més informació: http://www.enresidencia.org/ca

Dossier de premsa

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.