Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Rei Carnestoltes proclama l’arribada del Carnaval de Barcelona
  • Dijous Gras tindrà lloc una gran festa de ciutat amb el tradicional Arribo del Rei Carnestoltes, la desfilada dels set Ambaixadors i el seu seguici des del Palau de la Virreina, la lectura del ban des del balcó de la plaça de Sant Jaume, la taronjada i sarau carnavalesc

 

  • Els districtes de tota la ciutat acolliran, entre el 23 de febrer i el 5 de març, rues de barri i múltiples activitats carnavalesques

 

Barcelona es transforma amb l’arribada del Carnaval! El Rei Carnestoltes arribarà puntual al centre de la ciutat demà, dijous 23 de febrer, dia de Dijous Gras, per proclamar el seu regnat de disbauxa, que imperarà a la ciutat entre el 23 de febrer i el 5 de març.

 

L’Arribo, tret de sortida del Carnaval de Barcelona

El Dijous Gras, el Rei Carnestoltes proclamarà oficialment l’arribada del Carnaval amb el tradicional Arribo, activitat que dona el tret de sortida de la celebració a la ciutat, i una gran festa amb tot el seguici de Sa Majestat: el Primer Ministre Frank-i-Fals, els Set Ambaixadors amb els seus agregats, músics, banderers, els gegants del carnaval barceloní, en Rodanxó i la Rodanxona. El set Ambaixadors del Carnaval barceloní, vestits amb els set colors de l’Arc de Sant Martí, són representats de les set antigues viles de Barcelona i simbolitzen amb excés els vicis i les virtuts humanes: Caramanxell de Magòria (Sants), Gran Patantum de Solbaix (Les Corts), Calicut de Malabar i Trestorres (Sarrià-Sant Gervasi), Bufallut de Grassot (Gràcia) Currutaca Bugadera i Santgenís (Horta-Guinardó), Maabiata de Txan-txan i Coats (Sant Andreu) i Barreló Espirillingat de la Mel (Sant Martí).

La festa tindrà lloc a la plaça de Sant Jaume a partir de les 17.45h, quan el primer ministre del rei Carnestoltes, Frank-i-fals, obri l’acte mentre s’espera l’arribada de la comitiva. A les 18h la desfilada arrencarà des del Palau de la Virreina amb els Set Ambaixadors acompanyats del seus seguicis i els gegants de carnaval. La cercavila recorrerà diversos indrets del barri Gòtic fins a arribar a la plaça de Sant Jaume, on el Rei Carnestoltes farà una espectacular aparició al balcó de la casa consistorial i amb la lectura del ban proclamarà el seu regnat d’una setmana de disbauxa. Ballaran els gegants, els músics interpretaran fanfàrries, i en acabat, començarà la batalla campal de la taronjada, a base de confeti i globus i focs artificials de color carabassa, seguit del primer sarau de carnaval.

 

El Carnaval s’estén a tots els districtes de la ciutat

Rues, balls de carnaval, concursos de truites, àpats col·lectius, concursos de disfresses, enterraments de la sardina, lectures de bans… Durant aquestes dates tindran lloc diverses activitats a tots els districtes de Barcelona; des de propostes per als més menuts, fins a tallers de màscares i maquillatge, concursos de fotografia, exposicions i xerrades sobre el cicle carnavalesc, entre d’altres.

 

RUES DE CARNAVAL ALS DISTRICTES

Districte de Ciutat Vella

  • Rua infantil “Petit Carnavalassu” – 25/2/2017
    Inici a la plaça de Sant Just a les 16.30h i final a la plaça de la Mercè. Espectacle d’animació infantil amb Jaume Barri a les 17.30h.
  • ‘La Ravalstolstada’ – 4/3/2017
    Inici a les 16.30h, amb animació i xocolatada a partir de les 18.30h, a la Rambla del Raval.
  • La Carnavalada de la Barceloneta – 5/3/2017
    Inici a la plaça del Mar a les 10h i final a la plaça del Poeta Boscà a les 14h.

 

Districte de l’Eixample

  • Rua de carnaval del casal infantil Cotxeres Borrell – 25/2/2107
    Inici de la desfilada a les 17h al centre cívic Cotxeres Borrell i final de rua als jardins de l’Alguer.
  • Rua de Carnestoltes de l’Esquerra de l’Eixample – 25/2/2017
    Inici al carrer Consell de Cent amb Viladomat a les 16h, i  final al carrer Urgell (interior del pati d’illa Ermessenda de Carcassona) amb festa de balls tradicionals, xocolatada i espectacle d´animació.

 

Districte de Gràcia

  • Rua de Carnaval del Camp d’en Grassot – 25/2/2017
    Inici a la plaça La Sedeta a les 17h. A partir de les 19h espectacle d’animació amb la companyia Més Tumàcat.
  • Rua de carnestoltes de la Vila de Gràcia – 25/2/2017
    Inici als Jardinets de Gràcia a les 18h i final de la rua a la plaça de la Vila de Gràcia.

 

Districte d’Horta-Guinardó

  • Festa de Carnestoltes al Centre Cívic Casa Groga –  24/2/2017
    A partir de les 17h començarà la festa a la plaça Meguidó i a les 17.30h s’iniciarà la rua des de Sant Genís dels Agudells. A les 19h hi ha preparada xocolatada per als participants, entre d’altres activitats.
  • Gran rua de Carnaval del cor d’Horta i el Mercat – 25/02/2017
    Inici des del Mirador d’Horta al carrer Lisboa a les 18h amb final de festa a la plaça Bacardí.
  • La Rua del Carmel – 25/2/2017
    Inici a les 16.30h a la plaça  Salvador Allende fins a la rambla del Carmel, on hi haurà animació i lliurament de premis a les 18.30h.
  • Rua de Carnaval – 25/2/2017
    Inici a les 11h a la plaça Herta Frankel fins a la plaça de la Vall d’Hebron, on hi haurà animació infantil a càrrec de Grimpallunes.

 

Districte de Les Corts

  • Rua de Carnaval – 25/2/2017
    Inici a les 17h als Jardins de Can Bacardí. Durant el recorregut l’animació anirà a càrrec de la companyia Ziga-zaga amb el seu Yelow Submarine. Final de festa a les 18.30h a la plaça de Can Rosés amb xocolatada i espectacle infantil amb La Tresca i la Verdesca.

 

Districte de Nou Barris

  • Rua de Carnaval a la Zona Nord – 24/2/2017
    Inici a les 17.30h a la plaça Verda. La rua acabarà a les 18h amb espectacle d’animació a la plaça Roja.
  • Rua central de Nou Barris – 25/2/2017
    Inici a la Via Júlia a les 19h i arribada a la plaça Ángel Pestaña a les 21h.
  • Carnestoltes al barri de Porta – 25/2/2017
    Inici a partir de les 16.30h al centre cívic Can Verdaguer. Taller de maquillatge, concurs de disfresses, grup d’animació infantil i xocolatada popular.
  • Rua de Carnestoltes al barri de Can Peguera – 25/2/2017
    Inici de la rua a les 10.30h a la pista de futbol de Pi i Molist fins al carrer Biure, on hi haurà xocolatada i tallers.

 

Districte de Sant Andreu

  • Rua de Carnestoltes al barri de Congrés – Indians – 25/2/2017
    Inici a la plaça Rom Cremat a les 12h i final a la plaça del Congrés amb espectacle infantil a partir de les 13.30h.
  • Rua de Carnestoltes al barri de la Sagrera – 25/2/2017
    Inici a la plaça Jardins d’Elx a les 16.45h i final a la mateixa plaça amb espectacle infantil i berenar a les 18.30h.
  • Rua de Carnestoltes del barri de Sant Andreu – 25/2/2017
    Inici a les 11h a la cruïlla de la Rambla de Fabra i Puig amb el carrer Concepció Arenal. Final de rua a la plaça de Can Fabra, on es farà un petit vermut.

 

Districte de Sant Martí

  • Gran rua de Carnaval al Clot – Camp de l’Arpa – 25/02/2017
    Inici a les 16.30h amb la concentració de comparses al passeig de Maragall amb Indústria, i final de la rua al parc del Clot a les 18h amb l’actuació del grup  Trencamandres.
  • Rua de Carnaval Poblenou – 25/2/2017
    Inici a la rambla de Poblenou amb carrer Tànger a les 17h. Rebuda de la rua a les 19h a la plaça de Josep M. Huertas Claveria. A partir de les 21h hi haurà graellada popular i música.
  • Rua carnavalesca a Sant Martí  – 25/2/2017
    Inici de la rua a les 11h a la rambla de Guipúscoa amb carrer Selva de Mar. A les 12h hi haurà animació a càrrec d’ Encara farem salat al Parc de Sant Martí – la Gàbia.

 

Districte de Sants- Montjuïc

  • Gran Rua de Carnaval de Sants – 25/2/2017
    Inici a la carretera de Sants amb rambla Badal a les 17.30h i final al carrer Béjar.
  • Rua del Poble-Sec – 25/2/2017
    Inici al centre cívic El Sortidor a les 11h. Espectacle i animació infantil a les 12h amb Cremallera Teatre.

 

Districte de Sarrià – Sant Gervasi

  • Rua de Carnestoltes de Sarrià – 25/2/2017
    Inici a les 18h a la plaça de la Vila i final de la cercavila a la Casa Orlandai. A les 19:30h hi haurà concert infantil amb Jaume Ibars.

 

Trobareu totes les activitats de Carnestoltes al web: http://lameva.barcelona.cat/culturapopular/ca/festes-i-tradicions/carnaval-de-barcelona

Podeu descarregar-vos imatges al següent enllaç.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.