- Premsa Institut de Cultura de Barcelona – ICUB - https://premsaicub.bcn.cat -

L’escriptor i egiptòleg Christian Jacq guanya el Premi Internacional Bàrcino de Novel·la Històrica

 

El jurat del premi, integrat pel periodista Òscar López,  la novel·lista Care Santos, la  periodista cultural Anna Pérez Pagès i la catedràtica d’Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona Isabel Rodà, i presidit pel comissari de Barcelona Novel·la Històrica, Enric Calpena, ha decidit per unanimitat atorgar el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino al novel·lista Christian Jacq pel conjunt de la seva obra centrada en la recreació del món social, cultural i polític de l’Antic Egipte. El veredicte destaca que l’escriptor “s’ha consolidat com el gran referent literari sobre aquest període històric, amb un èxit d’abast mundial que el fa que pugui ser considerat com un dels pilars de la novel·la històrica actual, tot entenent que la documentació i la versemblança de les seves novel·les faciliten la comprensió d’un passat tan complex i llunyà com és el de l’antiguitat egípcia”.

Escriptor i egiptòleg, Christian Jacq (París, 1947) és doctor en Egiptologia per La Soborna i gran expert en l’època del faraó Ramsés II. És autor de diverses obres de divulgació històrica, així com de nombroses novel·les de ficció ambientades a l´Antic Egipte. Ha estat distingit amb el premi de l’Académie Francaise, el Jean d´Heurs i el Prix des Maissons de la Presse.

El Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino es concedeix en el marc de la quarta edició del certamen literari Barcelona Novel·la Històrica. Anteriorment han rebut el Premi Internacional de Novel·la Històrica Bàrcino els escriptors Lindsey Davis, Santiago Posteguillo i Simon Scarrow.

Barcelona Novel·la Històrica –que es celebrarà del 7 a l’11 de novembre– marca a l’agenda de la ciutat uns dies dedicats al gènere narratiu històric; són aquestes activitats, entre moltes d’altres, les que van portar la UNESCO a designar Barcelona com a Ciutat de la Literatura. El programa d’enguany ens oferirà l’oportunitat de viatjar tres mil anys enrere a l’Antic Egipte; d’apropar-nos a escenaris de novel·la, com ara el Saló dels Miralls del Liceu (El Liceu i la literatura – 8 novembre, 17.30h); a conèixer els conflictes socials pretèrits (Les convulsions del passat – 9 novembre, 17h); a aprofundir en personatges històrics, com ara Alexandre Magne (9 novembre, 18.15h); i també ens portarà a Chufo Llorens i Víctor Amela, dos exemples de com convertit el gènere en best seller (Arribar al gran públic – 10 novembre – 18.30h). També seran presents en l’edició d’enguany Carme Riera, Luz Gabás, Tània Juste, Luis García Jambrina o Xulio Ricardo Trigo, entre d’altres.

A l’escenari tradicional –la sala Moragues del Born Centre de Cultura i Memòria, que acollirà bona part de les activitats programades-, s’afegeixen enguany el Museu Egipci i el saló dels miralls del Gran Teatre del Liceu, coincidint amb el trenta aniversari d’Amics del Liceu.

Barcelona Novel·la Històrica està comissariada pel periodista i escriptor Enric Calpena, i organitzada per l’Institut de Cultura de Barcelona amb la col·laboració d’editorials i llibreries.

http://novel.lahistorica.bcn.cat/ [1]

Podeu descarregar-vos imatges en aquest enllaç [2].